Skip to main content
KleuradviesKleuringNieuwsTrend

7 goede voornemens voor je haar

Het voorjaar staat bol van de goede voornemens. Ga je meer boeken lezen? Wil je vaker qualitytime met je familie doorbrengen? Mooie beloftes! Maar ook je haar verdient het komende jaar wat extra aandacht. Met deze 7 voornemens in het achterhoofd draag je op de juiste manier zorg voor je haren en geniet je elke dag van een piekfijne coupe!

1. Verwen je haar wekelijks met een haarmasker

Met een haarmasker leg je je haar heerlijk in de watten. Hoe haal je het meeste uit je masker? Droog je natte haren met de handdoek, breng het product aan en ontwar je lokken voorzichtig met een brede kam.

Wikkel vervolgens je haren in een handdoek en laat het haarmasker 20 minuten inwerken. Of gebruik onze RED-haartulband uit bamboevezels: deze duurzame tulband zorgt ervoor dat de voedende ingrediënten extra goed geabsorbeerd worden.

TIP: Spoel het haarmasker uit met koud water: goed voor je haar én je energiefactuur!

2. Gebruik een goede haarborstel

Wanneer je de juiste haarborstel gebruikt, krijgen je haren meer glans. Vraag je RED-kapper gerust om advies.

Maak ook regelmatig tijd voor een reinigingsbeurt. Na het borstelen kunnen er namelijk haren achterblijven tussen de tanden. Wanneer je de borstel nadien opnieuw door je haren haalt, kan dit de lokken beschadigen.

3. Bad hair day? Ga voor plan B

Je kamt je haren meermaals, probeert je coupe in model te leggen en merkt dat je lokken niet mee willen. Helaas! Iedereen heeft wel eens last van een bad hair day. Wat nu? Heb altijd een plan B in je achterhoofd. Met een haarspeld, een hoedje of een diadeem kan je je kapsel zeker en vast redden.

4. Beperk blootstelling aan hittetools

Van de haardroger, tot de stijltang: met deze tools kan je je haren zelfs stylen. Maar de hitte is schadelijk voor je haar. Breng daarom altijd een beschermingsproduct aan op je lokken, voordat je aan de slag gaat. Of vraag je kapster om een onderhoudsvriendelijke snit.

Je vermijdt hittetools én bespaart ’s ochtends heel wat tijd in de badkamer. Onze kapsters zijn gespecialiseerd in snit-handstyling, zodat jij je haren eigenhandig goed legt in enkele minuten tijd.

5. Laat je lokken tijdig knippen

Met een regelmatig kappersbezoek houd je je haren glanzend en gezond. De richtlijn om de puntjes van je haar te laten knippen is 6 à 9 weken, afhankelijk van het type snit en de lengte van je kapsel.

6. Kies voor ecologisch verantwoorde haarproducten

Ecologische haarproducten zijn lief voor je lokken én voor de planeet. Koop bijvoorbeeld parabenenvrije shampoo of producten van Authentic Beauty Concept die bestaan uit 100 % pure ingrediënten. Onze RED-kapsters adviseren je graag over de juiste producten voor jouw haar!

7. Vraag raad aan je kapper

Heb je een prangende kapselvraag? Je hoeft heus niet te wachten tot je volgende kappersbezoek. Contacteer snel jouw RED boutique salon, wij helpen je meteen met advies op maat.