Voel je de spanning al stijgen? Jawel, de festivalzomer is weer helemaal losgebarsten! En wie festivals zegt, zegt natuurlijk ook festivalkapsels.   Lees snel onze tips en binnenkort schitter jij even hard als je favoriete band op een van de podia. Wedden dat we je straks op een van de grote tv-schermen zien opduiken?

Muziekfestivals zijn een wereld op zich. Heel even doen je dagelijkse problemen er helemaal niet meer toe en kan je intens genieten van de muziekgroepen van het moment, van je vrienden en van het unieke samenhorigheidsgevoel met de rest van de festivalgangers. Die unieke wereld reflecteert zich ook in de festivaldresscode. Wat je nooit zou durven dragen op een gewone dag is hier volledig toegelaten. Laat je dus helemaal gaan en pak uit met een van deze gewaagde haarstijlen!  Om jullie de laatste trends te kunnen meedelen, hebben we alvast heel wat inspiratie opgedaan op Social Media.

Double Dutch Braids

Dutch Braids, Boxer braids, Cornrow vlechten … noem ze hoe je maar wil, zolang je er maar twee (of drie, of vier …) in je haar vlecht voor je door de security past. Dutch Braids zijn niet alleen erg aantrekkelijk, ze zijn ook supermakkelijk op de wei: ze blijven immers goed zitten terwijl je danst in de hitte.

Extra #festivalhack: als je je Double Dutch Braids in je haar laat zitten als je ’s nachts in je tentje kruipt, heb je ’s ochtends moeiteloos sexy boho waves!

Double Buns

De jaren ’90 zijn weer helemaal terug in street fashion (denk crop tops, chokers, platformschoenen), en dus ook de legendarische dubbele buns van Baby Spice, die nieuw leven zijn ingeblazen door Miley Cyrus. Voor het leven van alledag is dit kapsel misschien net iets te wacky, maar dat maakt ze net perfect voor de zomerfestivals. Bovendien zij ze ook gewoon lekker handig.

Haarspelden

We vertelden je het eerder al, haaraccessoires zijn helemaal terug. Haarspelden zijn daarom een ideaal festivalaccessoire. Ze laten je toe om je haar in enkele seconden op te steken, net op tijd voor de set van je favoriete DJ begint! Op festivals kies je uiteraard de meest excentrieke en opvallende exemplaren uit die je maar kan vinden.

Haarringen

Wil je echt helemaal pionieren deze zomer? Verwerk dan haarringen in je vlechten om je festivallook een edgy kantje te geven. Toegegeven, dit kapsel vergt net iets meer werk dan de vorige en is dus niet meteen geschikt voor dag drie. Maar als je maar één dagje op de wei gaat staan, is dit dé manier om er echt alles uit te halen!

Oops, vergeten

Festivals zijn bovenal een plek om te chillen. Net daarom zal je deze zomer overal de “Oops, ik ben vergeten mijn haar te kleuren” zien opduiken voor het podium. Haaruiteindes in platina, punkachtig roze of alle kleuren van de regenboog zijn dan ook helemaal in. En eens het festival gedaan is, kom je gewoon een nieuw kleurtje zetten. 😉