Skip to main content
KleuringTrend

Met deze romantische kapsels maak je indruk op je date

Love is almost in the air, want 14 februari nadert met rasse schreden! Je hebt ongetwijfeld een romantische date gepland, of het dan die spannende eerste date is of je met de man of vrouw van je leven gezellig uit eten gaat. Voor zo’n gelegenheid wil je er natuurlijk op je best uitzien om die (potentiële) partner van zijn of haar sokken te blazen! Met deze drie romantische opsteekkapsels kan die Valentijnsdate alvast niet meer stuk. Geen zorgen als je zelf niet zo handig bent met speldjes en rekkertjes, onze kappers staan graag tot jouw beschikking om jou er in geen tijd te laten stralen!

Prinses voor een avond met de chignon

Wil jij je graag de prinses van de avond wanen? Dan is de chignon vast iets voor jou! Wist je dat dit koninklijke kapsel reeds in het oude Griekenland gedragen werd met gouden of ivoren haarspelden? Ook in de Chinese oudheid waren getrouwde vrouwen fan van dit laag geknoopte kapsel. Wie weet brengt het jou dus ook wel geluk!

Een chignon draait helemaal om het maken van een stijlvolle dot of knot op de manier die jij het mooist vindt, van laag elegant in de nek, tot hoog modern op je hoofd of sexy zijwaarts. Zoek de stijl die bij jouw persoonlijkheid past en leg die schuivertjes alvast maar klaar!

Tip: Krijg je veel complimentjes over je chignon kapsel, onthoud het dan zeker voor als die uitnodigingen voor het trouwseizoen in de bus vallen!

Invlechten voor volwassen dames

Hét droomkapsel van elk meisje is zonder twijfel eentje met veel vlechtjes! Toch hoeven vlechten niet synoniem te staan voor kinderlijkheid. Bekende powervrouwen als Beyoncé, Drew Barrymore en Reese Witherspoon toonden al hoe gracieus een ingevochten kapsel kan zijn. Een invlecht, oftewel een French braid, ziet er misschien erg makkelijk uit, het bij jezelf creëren vraagt enige oefening. Het principe werkt hetzelfde als bij een gewone vlecht, namelijk drie lokken waarbij je afwisselend de rechtse en linkse buitenste lok naar het midden brengt. Bij een ingevlochten vlecht neem je er telkens een lokje van de zijkant erbij.

Je kan ervoor kiezen om één grote invlecht te maken, verticaal achteraan je hoofd (de klassieke, Franse vlecht), diagonaal van voren naar achteren of als haarband over je hoofd. Ben je iets creatiever? Laat je ingevlochten vlecht dan overgaan in een lage paardenstaart, draai ‘m tot een chignon onderaan je hoofd (twee romantische kapsels in een coupe!) of combineer meerdere vlechten in een staart of dot.

Sexy señorita

Klaar voor een vurige date? Waarom dan niet kiezen voor een dito kapsel? Je hebt vast wel al eens een zuiderse flamencodanseres gezien die met bloem in haar haar de hele zaal inpalmt met haar sexy dansmoves en rode lippen. Wel, nu is het jouw beurt om te schitteren! Met een zijwaarts kapsel val je sowieso op bij je date, gezien het zo leuk asymmetrisch opgebouwd is. Je kamt je haren naar één kant en zet deze in je nek vast in een volumineuze dot. Het leuke aan dit soort kapsel is dat je naar hartenlust kan experimenteren hoe chic of speels je je kapsel wenst. Een strakke dot zorgt voor een eerder elegant resultaat, terwijl een lossere dot, waarbij enkele lokken speels en gekruld rond je gelaat hangen en een bloem al dan niet je look afmaakt, verleidelijk overkomt. Maak je keuze welke señorita jij met Valentijn wil zijn!

Heb je jouw ideale kapsel gevonden om die droomdate aan te gaan, maar heb je geen zin om vol stress zelf met schuivertjes aan de slag te gaan? Laat onze kappers jou helemaal klaarstomen voor die date van je dromen! Een afspraak boeken kan hier www.red-stylists.be

Voor meer inspiratie kan je altijd terecht op onze facebook pagina.