Skip to main content
KleuradviesKleuringNieuwsTrend

Over de reis naar grijs. Zo pakt RED dit samen met jou aan.

Grijs haar, fantastisch! Maar niet bij mezelf dan? Ik moet er nog niet aan denken! Alsof het dan helemààl gedaan is met de jeugd. Een ouderwetse gedachte? In deze blog over ‘de reis naar grijs’ informeert RED over hoe je de overgang naar grijs het beste aanpakt. Ontdek in deze blog een schets van de problematiek waar vrouwen mee zitten ivm grijs haar, relevante vragen, antwoorden en een straffe getuigenis.

Grijs haar is de laatste jaren in sterke opkomst. Zeker sinds de Corona periode. Maar ook sinds de laatste 5 jaar kiezen veel meer vrouwen om voor grijs te gaan. Wist je trouwens dat er op instagram communities bestaan die een soort “We are grey and we love it” front vormen? Sterk maar toch …grijs worden is gelinkt aan oud en niet sexy? Toch? Of is het niet grijs kleuren eerder gelinkt aan een schoonheidsideaal? Of misschien is het een luxe probleem en is grijs haar gewoon super trendy! Allemaal goed en wel natuurlijk dat grijs haar nu hip is, maar de overgang van stoppen met verven en je natuurlijk kleur erdoor laten komen, duurt lang. Veel te lang voor de meeste vrouwen. Naast een lelijke uitgroei, gaat de nep-haarkleur namelijk ook beginnen vervagen en verkleuren, en dat ziet er dus niét mooi uit. Kennelijk zit het dus heel diep.

Daarom in deze blog, een aantal vragen en antwoorden van RED om jou doorheen de reis naar grijs te begeleiden.

 1. Kan ik van mijn huidige haarkleur welke bijvoorbeeld bruin door haarverf naar grijs gaan? 

Ineens naar grijs gaan is geen goede oplossing. Het kan wel door je haren te ontkleuren en dan de haarlengten grijs te kleuren. Maar dan heb je je natuurlijke grijs niet. Wat wel een goede oplossing is om te werken met een blending techniek. Geleidelijk aan worden er lichtere lokken of donkere, afhankelijk van je grijpkleur.

Elk bezoek, dat dan om de 6-8 weken is kom je dichter bij het gewenste resultaat zonder dat je met een dikke grijze ‘haarband’ door het leven moet. Voordeel is ook dat je omgeving er even kan aan wennen!

 2. Ik heb blond gekleurd haar, en highlights. Over welke termijn kan ik overschakelen op volledig grijs?

Om een opvallende uitgroei te voorkomen, kan de kapper highlights (lokken in lichtere tinten) en lowlights (lokken in donkere tinten) aanbrengen. Vooral asblonde highlights maken het makkelijk om naar een lichtere en in dit geval dus grijze kleur te gaan. In eerste instantie moet je daar misschien elke zes weken voor naar de kapper, maar naarmate de uitgroei van je grijze haar vordert, is een kappersbezoek steeds minder vaak nodig.

3. Ik vind mijn natuurlijke grijze haarkleur niet zo mooi?

Heb je eindelijk je grijze haar, maar bevalt het minder dan je had verwacht? Tja, helaas wordt niet iedereen mooi grijs. Probeer het haar met een geleidelijk uitwasbare, semi-permanente kleuring weer op kleur te brengen. Ga je het weer verven, dan heb je straks weer zo’n vervelende uitgroei.

4. Op hoeveel tijd kan ik een natuurlijk grijs kapsel bekomen?

Grof gesteld, maanden. Je haar groeit ongeveer 1 cm per maand. Je kan dus snel zelf de rekening maken. In het begin zal je waarschijnlijk alsnog vaak naar de kapper moeten om eventueel de kleur te laten bijwerken, maar na 6 tot 8 maanden is dit niet meer nodig.

RED kan je trouwens helpen om een gepersonaliseerde transitie te maken! Contacteer ons gerust voor meer informatie via WhatsApp of onze social media kanalen facebook en instagram.

5. Hebben jullie nog andere tips voor ons ivm grijs haar?

Ook je natuurlijke grijze haren kies je niet zelf. Had je toch iets anders voor ogen ivm je nieuwe grijze kleur en wil je daar schakkeringen in wat, lichter of donkerder. Wij kunnen je met een persoonlijk advies zeker helpen. We maken er samen een ”Ikreisnaargrijs” plan van.

6. Hoe pakt RED de reis naar grijs met jou aan?

Voor de opmaak van jouw persoonlijk “ikreisnaargrijs” plan nodigen we jou eerst uit in ons RED salon voor een gesprek en kleuradvies. Zorg ervoor dat je voldoende uitgroei hebt zodat we goed kunnen evalueren want elke haarkleur heeft uiteindelijk een andere grijstint. Uiteraard houden we ook rekening met jouw non-verbale communicatie (waar word je blij van?) om zo tot een plan te komen die perfect bij jou past.

Anita ging door de reis naar grijs. Ze getuigt!

“Ik hield er niet van om eindeloos bij de kapper te zitten. Ik heb er geen geduld voor, noch geld want ik zat bijna om de 14 dagen bij de kapper. Daarnaast wilde ik ook van de chemische producten af. Geen invloeden meer.

Dus ik dacht, ok ik ga stoppen met verven! Vreselijk! Maar ik ben blij dat ik samen met RED doorheen de reis ben ben omdat ik nu als m’n ware zelf leef. Dit is wie ik ben en dat straal ik ook uit. Bedankt RED!”

Reizen we binnenkort allemaal naar grijs?

Zullen we grijs haar in de toekomst allemaal mooi gaan vinden? Twijfelen we dan niet meer? Want weet dat slechts 5% van de vrouwen die de reis naar grijs ondergingen terugkeert naar een kleuring. 1 ding is zeker het zal niet zo blijven zoals het is! Al die vrouwen met grijs haar zijn zo zelfverzekerd en stralen zoveel kracht uit. Dus, ben jij klaar voor de reis naar grijs? Met professioneel advies van RED is die overgang naar grijs haar helemaal niet zo moeilijk!

Meer informatie? Contacteer gerust jouw RED kapper of stuur ons een berichtje via onze sociale kanalen Facebook of Instagram.

Bron: www.Blow.nl