Skip to main content
KleuradviesKleuringNieuwsTrend

RED’s@Home Haircare Routines n°2 : Bescherm je haar tegen hittetools!

RED’s @home haircare routine 2. Bescherm je haar tegen hittetools!

Ben jij ook iemand die je haar zeker tot 2 x in de week styled met een hete stijltang of te vaak de haren super heet droogt? Voorkom eventuele missers en zorg dat je haar beschermd blijft bij het gebruiken van zo’n hitteproduct. Daarom in deze korte blog (zie leestijd 2 min) een aantal RED tips voor jou:

1. Gebruik altijd een hittebescherming product.

Wanneer je niet eerst je haar voorziet van een laagje bescherming tegen de hitte, dan is het vragen om schade. Een beschermingsproduct (heat protecting) kan een creme/spray/olie of lotion product zijn. Breng dit altijd aan op handdoek droog, schoon haar, nadat je het geborsteld hebt. Doorkammen van het haar is hierin belangrijk; zo bereikt het product meer haar en wordt het beter verdeeld. Een goed beschermend product
voorkomt dat je haar afbreekt, geeft het extra structuur en zachtheid en kan zelfs voor volume zorgen. Vraag gerust advies aan jouw RED kapper voor meer informatie over onze hittebescherming producten.

 2. Gebruik altijd een stijltang met een keramische coating of plaat.

3. Trek je stijltang niet naar beneden.. huh?

“Huh? Waar anders heen?” Was mijn eerste gedachte bij het lezen van deze zin. Maar helaas zorgt deze techniek ervoor dat je haar plat langs je gezicht valt en je wilt met stijl haar je volume behouden. Je kunt dus beter zo dicht mogelijk bij de haarwortels beginnen en vervolgens de stijltang omhoog trekken in plaats van naar beneden. Dit geeft je coupe flink wat volume vanuit je kruin, zodat je steil haar hebt, met ‘body’.

4. Laat je haar afkoelen

Terwijl de hitte je lokken stijl maakt, zorgt de kou voor de look. Dus wacht de volgende keer even tot je haar is afgekoeld, voordat je er klipjes in stopt. Klipjes, elastiekjes of andere producten zorgen voor een ‘afdruk’ in het haar dat zichtbaar blijft door dat je haar na het stijlen afkoelt. Zelf bind ik het altijd meteen in een (strakke) knot omdat ik graag het effect van golven creëer in mijn haar.

5. Maak je stijltang af en toe schoon!

De tegen hitte beschermende sprays of andere producten die je misschien gebruikt, kunnen – en zullen – zich ophopen op je stijltang. Om dit te voorkomen is het slim om je stijltang zo nu en dan even schoon te maken. Dit doe je met een zachte droge doek, en vergeet vooral kiertjes en randjes niet.

Wil je meer RED’s @home haircare routines ontdekken? Lees dan zeker ook onze eerste @home haircare routine via onze sociale kanalen of via deze link.

Misschien wens je graag informatie over de hittebestendige haarproducten van RED? Contacteer ons dan gerust via WhatsApp 0477 68 71 76 of onze social media kanalen Facebook en Instagram.

Verzorg jezelf en je haar goed! 😉

Tot gauw,
Het RED Team.