Skip to main content
KleuradviesKleuringNieuwsTrend

Sunkissed, laat je haren zonder stress de zomer doorkomen.

Zon, zee, zand … na de afgelopen 2 jaar van lockdowns en reisbeperkingen klinkt dit als gelukzaligheid, maar als je een vakantie plant, vergeet dan niet om een jouw haren de nodige aandacht te geven.  Jij houd misschien van zon, maar jouw haar zeker niet.

First things first…

Ervoor zorgen dat je haar er helemaal zomerproof, zonovergoten en moeiteloos cool uitziet, vraagt een planning.

Begin voor aanvang van jouw vakantie met een knipbeurt bij de kapper en kies voor een professionele verzorging voor gezonde, sterke lokken die klaar zijn om de aanval van de zomerse zonneschijn, zout zeewater en zwambaden met chloor af te weren.

Vermijd door de zon gestreste lokken.

Je haren worden zwakker, droger en veel vatbaarder voor breuken en gespleten punten als het wordt blootgesteld aan de UV-stralen.  Dit komt omdat de zonnestralen de structuur van het haar snel veranderen.

Om door de zon belaste lokken te voorkomen, breng je een product met een hoge SPF aan, zoals ons SUN gamma van Schwarzkopf, wanneer je in de zon bent.  Net zoals jouw huid zonnebescherming nodig heeft, is dit ook voor jouw haar ontzettend belangrijk.  Onthoud dat je hoofdhuid een verlengstuk van je gezicht is, dus wees vooral voorzichtig bij de scheiding en waar je haar dunner wordt.

Voeg het broodnodige vocht toe door het haar ’s avonds te behandelen met een intensief, voedend masker.  Dit zorgt ervoor dat het vitaal vocht dat verloren gegaan is door de blootstelling aan UV-stralen, hitte en zwembadchemicaliën te herstellen en zachte, gezonde en glanzende lokken te creëren.

Wat met gekleurd haar tijdens jouw vakantie?

Nog meer dan ongekleurd haar, zijn gekleurde lokken bijzonder kwetsbaar voor zon, zee en chloor.  De zon vervaagt gekleurd haar.  En haar dat niet gekleurd is, kan lichter worden, wat een teken is van beschadiging door de zon.  Probeer dus zoveel mogelijk ‘vakantie-haarblues’ te vermijden door je haren de optimale verzorging te geven.

Enkele handige zomertips voor jouw lokken:

Zout zeewater en zwembadwater drogen je haren uit en kunnen je hoofdhuid irriteren. Ze kunnen je haar ook verward en knoestig maken. Hiertegen geven we je graag enkele tips mee:

  1. Maak je haar nat met zoet water voor je een duik neemt in het zwembad of de oceaan. Hierdoor zullen je lokken minder zout of chloor opnemen.
  2. Probeer je lokken na elke zwempartij te wassen en gebruik ook steeds een conditioner. Neem eventueel een flesje water mee om je haren na het strand ook even te kunnen spoelen.
  3. Denk eraan om zowel je haar als huid na je duik opnieuw te beschermen tegen de zon.
  4. Gebruik altijd een speciaal samengestelde shampoo en conditioner om chloor te verwijderen en gestrest haar te hydrateren. Zorg ervoor dat deze zeker in je reiskoffer zitten.  En je hoeft zeker geen grote flacons in je reiskoffer mee te nemen.  Sun protect producten hebben we in een handig reisformaat.
  5. Voor de blondines onder ons, chloor zorgt ervoor dat je lokken er groen of koperachtig kunnen gaan uitzien. Vraag zeker raad aan jouw RED kapper wat voor jou de beste producten zijn om jouw haren zo gezond mogelijk te houden gedurende de zomer.
  6. Net zoals een kappersafspraak voor je vakantie raadzaam is, is het ook goed om na de zomer een kappersbezoek te regelen.

Net zoals jijzelf, verdiend ook jouw haar vakantie.

Probeer tijdens je vakantie de vele tools zoals de haardroger, stijltang en krultang even te laten voor wat het is.  Je haren zien zonder deze verwarmende tools al ontzettend af en deze tools maken het alleen maar droger.

Geef je haar wat rust en laat het op een natuurlijke manier drogen.  Misschien doet je dit wat twijfelen, maar probeer het zeker eens.  Je zal ervan versteld staan dat jouw haar ook met natuurlijk drogen mooi kan vallen.

Gebruik je toch liever een föhn of stijltang, gebruik dan zeker een thermisch beschermend product, dat de agressieve uitdrogingseffecten van de stylingtools en haardrogers vermindert.

Oh ja, ga je voor je vakantie nog shoppen, kijk dan zeker eens voor een flatterende hoed, een tropisch sjaaltje of een blits haaraccessoire.  Je kan er je haren en hoofdhuid mee beschermen en je zal er op je INSTA-foto’s zeker mee scoren.

Maak nog snel jouw afspraak om jouw haren ‘summerproof’ te maken en vraag advies aan jouw RED kapper over de juiste producten om je lokken zonovergoten en zonder veel stress door de zomer te loodsen.

We wensen jou alvast een deugddoende en stralende zomer toe!