Skip to main content
KleuradviesKleuringNieuwsTrend

Wij houden van kapsels én van kleur. Ontdek in deze blog waarom.

RED. We color your personality!

Wij zijn kapsalons met een persoonlijkheid en die delen we graag met jou. Met de belofte “WE COLOUR YOUR PERSONALITY” wil RED haar klanten vooral adviseren in de keuze van de juiste kleuring in combinatie met je haarsnit. Want elk individu is uniek en een kapsel verklapt meer over iemand dan men denkt. Dit vraagt om een sterk adviserende one-to-one aanpak, in vertrouwen. Want ieder wil een haarkleur waarmee hij/zij er geweldig uitziet en iedereen verdient het om de beste versie van zichzelf te zijn en zich ook zo te voelen. Bij RED ga je dus niet even “gewoon” naar de kapper, je gaat er voor de professionele en diepgaande aanpak.

Hoe wij kleuringen aanpakken?

“Tijdens een kleuradvies gesprek dat ongeveer gemiddeld een 15-tal minuutjes duurt gaan we op zoek naar je echte wensen ivm je haarkleur. Het is belangrijk dat zowel wij als kapper, als jij als klant op één lijn zitten wat betreft de verwachtingen. Welke kleur, techniek, heb jij in je hoofd? Balayage, highlights, ombré, face framing… samen gaan we op zoek naar een passend resultaat. Jij bekijkt samen met ons door middel van onze hairapp, tal van mogelijkheden ivm jouw wensen. We moedigen je aan om zelf foto’s mee te brengen van welk kapsel, haarkleur JIJ  mooi vindt.”

Een RED kleuradvies sessie? Hoe gaat dit concreet in z’n werk.

Stap 1 – Eerst gaan we een gesprek aan over JOUW wensen.

Stap 2 – Hier gaan wij als kleurexpert je door middel van een interactieve vraaggesprek, je helpen om een juist beeld te schetsen van welk kleuren of tinten kunnen passen bij jouw persoonlijkheid. Dit doen we door jouw kleurtype te bepalen op basis van je huidteint, je kleur van ogen én je modestijl. Wil je je snitmodel behouden of wil je dit ook aanpakken?

Stap 3 – Ieder van ons heeft bepaalde routines, je routine ‘s morgens bijvoorbeeld. Hoeveel tijd wil je graag spenderen aan je kapsel? Aan het onderhoud van je kleur? Welke bezoekfrequentie is aanvaardbaar voor jou? Afhankelijk van deze vragen bespreken we een techniek en kleur die daarbij aansluit. Zo wordt je geen slaaf van je kleur of kapsel.

Stap 4 – Het canvas. Jouw haar is ons canvas! Hoe is het gesteld met je haar en je hoofdhuid? Is het ontkleurd, is het beschadigd of is het gezond? De structuur en de gezondheid van je haar maken gekozen kleuringen mogelijk of eerder af te raden. Wij adviseren steeds in functie van de gezondheid van je haar en of hoofdhuid en daar zijn we zeer eerlijk over. Wat ok is, is ok. En is het niet ok, dan weet je dat van ons. Kunnen we het gewenste resultaat in één sessie bekomen of dienen we zoals bij de ‘reisnaargrijs’, in meerdere fases te werken. Wij leggen je haarfijn uit wat nodig is voor jouw gewenste resultaat.

Stap 5 – Nu begint het leukere werk zowel voor jou als je Red kapper. Je bent goed geïnformeerd en je weet nu op basis van ons gesprek heel goed wat je wil en kan. De volgende stap is dus kiezen! En kiezen doen we aan de hand van foto’s die jij reeds geselecteerd had op je smartphone, of door middel van onze hairapp. Samen selecteren we een aantal passende opties welke afhangen van jouw prioriteiten. Wens je onderhoudsvriendelijk kapsel of wil je binnen een bepaald budget blijven? Wil je het subtieler of toch iets meer accenten? Samen een keuze gemaakt? Prima! Aan het werk!

Stap 6 – Het werk van je Red kapper kan beginnen, terwijl jij optimaal geniet van jouw me-time moment met een lekkere koffie of drankje. Intussen informeren we je over de gebruikte technieken en producten. We geven je trouwens ook tips mee om thuis je kleur te onderhouden. En uiteraard ook over jouw ideale bezoekfrequentie om je haarkleur steeds tip top te hebben!

Stap 7 – Je haar wordt in model gebracht, stijl, volume, een krul of liever textuur? We tonen je welke stylings je kleur én persoonlijkheid laten stralen. Want dat is onze missie.

Zij zijn #COLOUREDBYRED

Een tof woordje van onze RED klanten. Altijd fijn om met jullie te delen!

“Perfectie bestaat niet, maar Sandrine en haar team komen toch wel in de
buurt… ik ga er al jarenlang en dat zal niet snel veranderen. Je bent geen
nummer; krijgt advies, tips, verwenningskes, een aangename babbel enz.
en je gaat er buiten alsof je op vakantie bent geweest: batterijtjes volledig
opgeladen, ontspannend gevoel en een tof kapsel!” Doe zo verder: jullie zijn
TOP – Ellen Van E. – Asse-

“Geholpen door Elke. Ze heeft heel goed geluisterd naar wat ik wilde qua
kleur. Het is precies geworden als op de foto die ik als voorbeeld liet zien! Ik
ben heel blij met mijn pastel roze kleur!” -Elke v. – Arendonk-

“Ik blijf absoluut teruggaan! Ze nemen echt de tijd om persoonlijk advies te
geven en je helemaal in de watten te leggen. Ik kom steeds als herboren
buiten. Een absolute aanrader en zeer gemakkelijk bereikbaar.”-LouiseMarie M. – Gent

NIEUW! RED’s kanaal KLEUR. Jullie vele vragen beantwoordt!

Binnenkort lanceert RED een informerend en adviserend nieuw kanaal. Het RED kanaal KLEUR. De bedoeling is dat we via een korte video boodschap vragen van klanten beantwoorden en vooral tips & tricks geven. Dit aangaande alles wat kleuringen en jouw kapsel betreft!

1. Wat als ik niet tevreden ben over mijn haarkleur?
2. Hoe gaat een RED kleuradvies in z’n werk?
3. Hoe kan ik mij het beste voorbereiden op mijn kappersbezoek?
4. Het color@home pakket, wat is dat precies?
5. …

Volg ons via facebook of instagram en laat je informeren of inspireren!

Overtuigd van onze aanpak en voorliefde voor kleur?!

Wil je graag meer informatie of heb je een vraag over jouw kapsel? Contacteer ons via instagram of facebook. We adviseren je graag! Wist je trouwens dat je als RED klant online een nu ook al een afspraak kan inplannen? Van zodra we open zijn contacteren we jullie om deze afspraak te bespreken en finaal te bevestigen. Interesse? Surf naar www.red-stylists.be/service/

Hopelijk tot heel snel,
Het RED Team.