Jouw haar met vertrouwen grijs laten worden?

Apr 22, 2024
3

Over de ‘reis naar grijs’. Laat jouw haar met vertrouwen grijs worden dankzij Red.

Grijs haar is fantastisch! Maar niet voor jezelf, dat is toch? Je kunt je het zelfs niet voorstellen! Alsof het het einde betekent van je jeugdigheid. Een verouderd idee?

In deze blog over 'de reis naar grijs’ haar informeert Red je over de beste manier om de overgang naar grijs haar aan te pakken. Ontdek een overzicht van de problemen waar vrouwen mee te maken hebben als het gaat om grijs haar, relevante vragen, antwoorden en een krachtige getuigenis.

Grijs haar heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen, vooral sinds de coronaperiode. Maar zelfs in de afgelopen 5 jaar hebben meer vrouwen ervoor gekozen om hun grijze haar te omarmen. Wist je dat er Instagram-communities bestaan die een “We are grey and we love it!” beweging vormen?

En toch wordt grijs worden nog te vaak geassocieerd met oud zijn en niet sexy. Of wordt het níét verven van die grijze haren dan toch geassocieerd met een schoonheidsideaal? Of misschien is het een luxeprobleem en is grijs haar gewoon super trendy! Hoewel grijs haar nu hip is, duurt de overgang van het stoppen met verven en je natuurlijke haarkleur laten doorkomen lang. Te lang voor de meeste vrouwen. Naast lelijke uitgroei begint de kunstmatige haarkleur te vervagen en te veranderen, en het ziet er niet mooi uit.

RED biedt je in deze blog vragen en antwoorden om je te begeleiden op jouw reis naar grijs haar.

1.      Kan ik mijn bruine haarkleur transformeren naar een grijze haarkleur?

Plotseling overschakelen van een bruine (of zwarte) naar een grijze haarkleur is geen goede oplossing. Het is echter mogelijk om je haar eerst te bleken en daarna grijs te kleuren. Hierdoor bekom je echter niet jouw natuurlijk grijze haarkleur. Een betere oplossing is om te werken met een blending- of mengtechniek, waarbij je geleidelijk de haarlokken grijs laat kleuren.

Met elk kappersbezoek, elke 6-8 weken, kom je dichter bij het gewenste resultaat zonder de hele tijd een dikke grijze "haarband" te hebben. Een extra voordeel is dat mensen om je heen wennen aan je grijze haarkleur.

2.     Ik heb blond geverfd haar en highlights. Hoe lang duurt het om volledig over te gaan naar grijs haar?

Om opvallende uitgroei te voorkomen, kan de kapper highlights (haarlokken in lichtere tinten) en lowlights (haarlokken in donkere tinten) aanbrengen op jouw blond haar. Vooral asblonde highlights maken het gemakkelijk om je haarkleur te veranderen naar een lichtere, in dit geval grijze tint

In het begin moet je misschien elke zes weken naar de kapper, maar naarmate je grijze uitgroei vordert, zijn er minder kappersbezoeken nodig.

3.     Ik houd eigenlijk niet van mijn natuurlijke grijze haarkleur. Wat nu?

Als je eindelijk je naturelle grijze haren hebt, maar niet tevreden bent met je haarkleur, kun je proberen een geleidelijk uitwasbare, semi-permanente haarkleur te gebruiken om de kleur terug te brengen. Let wel, als je je haar opnieuw verft, kom je opnieuw met die vervelende uitgroei te zitten.

4.     Hoelang duurt het om natuurlijk grijs haar te krijgen?

Ruwweg gezegd, maanden. Je haar groeit ongeveer 1cm per maand. Dus je kunt het zelf berekenen. In het begin heb je misschien regelmatige bezoeken aan de kapper nodig om de kleur bij te werken, maar na 6tot 8 maanden is dit niet meer nodig.

Red kan je ook helpen met een gepersonaliseerde overgang naar jouw natuurlijk grijze haren! Neem gerust contact met ons op voor meer informatie via WhatsApp of onze sociale mediakanalen op Facebook en Instagram.

5.     Hebben jullie nog andere tips voor grijs haar?

Zelfs met je natuurlijke grijze haar hoef je niet vast te houden aan één kleur. Als je iets anders verwachtte met je grijze haarkleur en graag een scala aan lichtere of donkerdere tinten zou willen hebben, kunnen we je gepersonaliseerd advies geven en samen een "Ikreisnaargrijs" plan maken.

6.     Hoe pakt Red de ‘reis naar grijs’ met jou aan?

Om je gepersonaliseerde "Ikreisnaargrijs" plan te maken, nodigen we je eerst uit in één van onze Red salons voor een gesprek en kleuradvies. Zorg ervoor dat je genoeg uitgroei hebt, zodat we de grijze tint van je haarkleur nauwkeurig kunnen observeren. Natuurlijk houden we ook rekening met je non-verbale communicatie (waar word je blij van?) om een plan te maken dat perfect bij je past.

Anita heeft de ‘reis naar grijs’ haar doorgemaakt. Ze deelt haar verhaal!

Wat was de reden van Anita om te besluiten: "Ik kies er nu voor om 100% grijs te zijn"?

"Ik vond het niet leuk om eindeloze uren bij de kapper door te brengen voor het verven van mijn grijze haren. Ik heb noch het geduld noch het geld om elke twee weken naar de kapper te gaan. Bovendien wilde ik van chemische producten af. Geen invloeden meer. Dus dacht ik, oké, ik stop met verven! Het was vreselijk! Maar ik ben blij dat ik deze reis met Red heb gemaakt. Nu leef ik als mijn ware zelf. Dit is wie ik ben, en ik straal. Bedankt, Red!"

Zullen we uiteindelijk allemaal de reis naar grijs haar maken?

Zullen we uiteindelijk grijs haar mooi gaan vinden? Zullen we stoppen met twijfelen? Want slechts 5% van de vrouwen die de reis naar grijs hebben gemaakt, keert terug naar het verven. Er is één ding zeker: het zal niet blijven zoals het nu is! Al die vrouwen met grijs haar stralen zoveel zelfvertrouwen uit en hebben zoveel kracht.

Heb je interesse in grijs haar of heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op via WhatsApp of onze sociale mediakanalen op Facebook en Instagram. We staan klaar om je te helpen op je eigen reis naar grijs haar!

Bron: www.Blow.nl

Wil je graag jouw 'reis naar grijs' bespreken met jouw Red kapper?
Heb je nog een vraag?
Stuur een berichtje

Deze wil je niet meer missen!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontdek de laatste tips om jouw haar te doen stralen

Je bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief!
Oeps, er ging iets mis! Probeer nog een keer.

Laatste artikelen