FAQ

Heb je vragen over onze diensten, salons of tarieven? Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen, alles over onze werkwijze en wat je nog meer wilt weten. Je vindt het hier.

Onze salons

Q.
Welke producten gebruiken jullie?
A.

In onze salons werken we enkel met professionele haarproducten. Het is onze filosofie om aanvullend te werken met ruimte voor keuze voor de klanten. Red heeft een partnership met volgende merken. Kérastase, Schwarzkopf Professionel, L Oréal Professionel, Authentic Beauty Concept, Morrocan Oil.

Ons gamma aan kleurproducten is er op gericht elkeen een passende haarkleur te garanderen. Met BlondMe, TBH gamma hebben we absolute toppers in ons gamma. Wij kleuren ook ammoniavrij.

Q.
Op welke wijze kan ik betalen bij Red?
A.

Bij ons kan je betalen met cash, bancontact en kredietkaarten visa en mastercard. Wij geven er de voorkeur aan dat je elektronisch betaald. Dat is veiliger voor iedereen. Alvast bedankt om hiermee rekening te houden.

Q.
Hoe kan ik een afspraak maken bij Red?
A.

Je kan telefonsich een afspraak maken, maar dat ook heel makkelijk online. Met een paar klikken heb je zo je afspraak vast. Jij krijgt van ons ook steeds een bevestiging per sms of e-mail, 2 dagen voor je afspraak. Als service.

Q.
Kan ik ook zonder afspraak langskomen?
A.

Soms kan het ook zonder afspraak. Hebben wij de tijd beschikbaar dan ben je absoluut welkom. Een telefoontje of de afspraak maken terwijl je onderweg bent, kan je wachttijd besparen. Dus maak even snel die afspraak online.

Q.
Wat mag ik verwachten van jullie bij mijn eerste bezoek?
A.

Wat je mag verwachten tijdens je eerste bezoek, daar hebben wij een hele pagina aan gewijd.

Q.
Hoe bereid ik mij best voor op een kappersbezoek?
A.

Je hoeft je niet echt voor te bereiden, wij nemen de tijd om je kapsel of kleur te bespreken. Wil je toch goed voorbereid op bezoek bij de RED kapper, wat we op prijs stellen, lees dan onze blog over – Hoe wordt je kappersbezoek een succes. Tot binnenkort.

Q.
Wat zijn jullie openingsuren?
A.

Wij zijn open van maandag t.e.m. zaterdag. Voor de openingsuren per salon, klik hier.

Q.
Hebben jullie cadeaubonnen?
A.

Ja, die hebben we. Je kan die bestellen bij ons in het salon, via e-mail en zelfs online kan je iemand verrassen met een kappersbezoek. Je kan het bedrag zelf kiezen.

Q.
Kan ik bij Red een vaste kapper kiezen?
A.

Absoluut. Ben je tevreden van je Red kapper dan maak je je volgende afpraak met diezelfde kapper. Mocht je binnen het salon om één of andere reden van kapper veranderen, dan kan dat ook. Bij Red werken wij als team en laten we de sterktes van individuele kappers tot hun recht komen. Elkaar helpen zit in onze salon cultuur.

Q.
Wat als ik niet tevreden ben?
A.

Ook al hebben wij vele tevreden klanten, hebben wij heel soms ook te maken met klanten waarbij de verwachtingen niet ingelost zijn. Laat het ons alstublieft weten, wij zoeken samen met jou naar een oplossing. Contacteer ons telefonisch of via het e-mail adres van de salon in kwestie.

Q.
Heb je een vraag of verzoek voor ons?
A.

Heb je een vraag voor ons waarbij je het antwoord niet kan terugvinden op onze website? Stel dan gerust je vraag via social media, e-mail, WhatsApp of gewoon even bellen kan ook. Wij helpen je graag verder met informatie of advies. Altijd welkom met jouw vraag.

Q.
Knippen jullie ook op droog haar?
A.

Op eenvoudig verzoek knippen wij ook op droog haar. Gelieve de kapper vooraf te informeren dat je dit graag zo wil.

Q.
Is er WiFi in het salon?
A.

Ja, we hebben WiFi in het salon. Ook zijn er leuke reis-, interieur- en mode magazines om te lezen. En onze koffiemachine maakt je een lekkere koffie, latte of een cappuccino.

Haarkleuren

Q.
Kan ik advies krijgen van jullie haarkleurspecialisten voordat ik een afspraak maak?
A.

Hier zijn een paar opties om te overwegen:

RED's WhatsApp Kleursconsult Service:

We bieden een handige WhatsApp kleurservice waar je kunt chatten met een van onze professionele haarkleurspecialisten. Ze zullen al je vragen beantwoorden, pre-consultatieadvies geven en je door het proces begeleiden. Met deze optie kun je persoonlijke ondersteuning ontvangen vanuit het comfort van je eigen huis.

Gratis In-Salonconsultatie bij RED:

Als je de voorkeur geeft aan een fysiek consult, ben je van harte welkom om onze salon te bezoeken voor een gratis consult met een van onze ervaren kleurspecialisten. Tijdens deze afspraak kun je je gewenste haarkleur bespreken, vragen stellen en persoonlijke aanbevelingen ontvangen. Bel ons om een consult in te plannen en ons vriendelijke medewerkers zullen je helpen.

Telefonisch Consult bij RED:

Bel ons rechtstreeks als je vragen of bekommernissen hebt en onmiddellijke hulp nodig hebt. Ons team staat klaar om al je vragen te beantwoorden, inclusief het verstrekken van een offerte voor de door jou gewenste haarkleuringsdienst. We zijn er om je te helpen en ervoor te zorgen dat je alle informatie hebt die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen.

Kies gerust de optie die het beste aansluit bij jouw behoeften en voorkeuren. We kijken ernaar uit om je te helpen bij je haarkleuravontuur!

Q.
Hoe bereid u zich best voor op uw kleuringafspraak?
A.

Een goede voorbereiding vooraf aan je haarkleur afspraak helpt om je gewenste resultaat te behalen.
Hier zijn enkele tips om je voor te bereiden:

Verzamel een 3-tal foto's voordat je naar je afspraak gaat. Neem de tijd om verschillende haarkleuren en -technieken te verkennen die je mooi vindt. Zoek naar foto's van voorbeelden die je aan je kapper kunt laten zien. Dit helpt hen om je gewenste resultaat beter te begrijpen. Je vind foto’s op onze website Inspiratie, onze Pinterest, of onze Instagram pagina.

Communiceer met je kapper: Tijdens de consultatie of op de dag van je afspraak, communiceer openlijk met je kapper over je verwachtingen, zorgen en eventuele eerdere kleur- of chemische behandelingen die je hebt gehad. Hoe meer informatie je verstrekt, hoe beter zij het proces op jouw behoeften kunnen afstemmen. Dus bereid je vragen voor.

Heb je nu al een vraag? Stel deze gerust via onze Whatsapp pre-consult service.

Nog een paar extra tips:

Vermijd overmatig gebruik van hitte-tools zoals eens stijl- of krultang, in de week voorafgaand aan je afspraak.

Draag comfortabele kledij. Je zit namelijk een tijdje in de kapper stoel. Draag ook niet je duurste of allerliefste outfit. Ook al zijn we verzekerd en gebruiken we een beschermende cape, een ongelukje met verf kan altijd gebeuren.

Kom met schoon haar. Tenzij je kapper anders aangeeft, wordt over het algemeen aanbevolen om met schoon, droog haar op de dag van je afspraak te komen. Hierdoor kan de kleur beter hechten aan je lokken.

Plan voldoende tijd: Haarkleurafspraken kunnen enige tijd in beslag nemen, afhankelijk van de complexiteit van het proces. Zorg ervoor dat je voldoende tijd in je schema reserveert, zodat je niet gehaast bent en je
kapper comfortabel kan werken.

Vertrouw op je kapper: Onthoud dat je kapper een getrainde professional is met expertise in haarkleuring. Vertrouw op hun aanbevelingen en sta open voor hun suggesties. Zij zullen je begeleiden naar de beste kleuropties en technieken om de gewenste look te bereiken.

Geniet van het proces: Tot slot, ontspan en geniet van de ervaring! Haarkleuring kan een leuk en transformerend proces zijn. Ga lekker zitten, laat de kapper zijn/haar magie uitvoeren en maak je klaar om je nieuwe, prachtige haarkleur te onthullen.

Door deze tips te volgen, ben je goed voorbereid op je bezoek aan de kapsalon Red voor haarkleuring en zo behalen we samen de beste resultaten.

Q.
Wat als ik niet tevreden ben met mijn nieuwe haarkleur?
A.

Wij van Red streven ernaar om je volledig tevreden te stellen met je haarkleur. Ben je onverhoopt niet helemaal tevreden? Laat het ons heel graag weten zodat we samen naar een oplossing zoeken. Jouw tevredenheid is van groot belang voor ons, en we doen alles wat we
kunnen om jouw gewenste resultaat voor elkaar te krijgen.

Q.
Wat is een haarkleurcorrectie?
A.

De term "Kleurcorrectie" verwijst naar elke verandering aan eerder gekleurd haar. Dit is het belangrijkste. Het heeft nu een niet-natuurlijke kleur, gekleurd dus ofwel door een kapper of door jezelf met een doe-het-zelf doosje.

Soms gaat het om een extreme verandering in iemands haarkleur - van een lichtere kleur naar een donkerdere kleur, of van een donkerdere kleur naar een lichtere kleur. 

Het kan ook betrekking hebben op het veranderen van de toonwaarden van je haarkleur. In sommige gevallen wordt het gebruikt om de gele gloed uit blond haar te verwijderen. 

Voor deze service is een gratis consult vereist, omdat de geschiedenis van je haar een grote rol speelt bij het bereiken van de gewenste resultaten. Zorg ervoor dat je je kapper alles vertelt - houd niets achter! Houd er ook rekening mee dat kleurcorrectie meerdere sessies kan vergen. 

Voor deze service is het best vooraf aan je Red kapper samen een prijsofferte te vragen.Via deze link kan je ook je opties kiezen om een consult of offerte te bekomen.

Q.
Hoe kan ik weten dat ik allergisch ben voor kleurproducten?
A.

In zeldzame gevallen kan een allergische reactie roodheid, jeuk en blaren veroorzaken. Heb je twijfels of wil je je graag eerst laten testen? Dan vragen wij jou om onze kappers hiervan op de hoogte te brengen.

Wanneer je een eerste maal jouw haar laat kleuren bij ons, wordt je deze vraag standaard gesteld.

Je kan ook uitgebreidere informatie vinden op de website van Schwarzkopf Professionel.

https://www.schwarzkopf-professional.be/skp/be/nl/home/educatie/ask/essential-skills/0614/zelfverzekerd-omgaan-met-allergische-reacties.html

Q.
Kleuren jullie ook ammoniavrij?
A.

Als haarkleur specialist, hebben wij een heel gamma van kleurproducten ter uwer beschikking. Hierbij horen ook ammoniavrije topkleuren zoals Essensity en TBH. Laat je Red kapper vooraf weten dat je je haar wenst te kleuren met ammonia vrije producten. 

Q.
Mijn haarkleur is mislukt. Kunnen jullie mij helpen?
A.

Als haarkleurist, hebben wij regelmatig te maken met foutief gekleurde haren. Vaak helpen wij mensen om dit probleem op te lossen. Echter, de gezondheid van je haar staat voor ons op de eerste plaats. 

Wil je meer informatie over hoe wij je kunnen helpen? Hierbij de verschillende opties om het advies van een Red colorist in te winnen. Wij maken je graag tevreden met een juiste haarkleur.

Q.
Hoelang houdt een haarkleur?
A.

De duur van een haarkleur varieert afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de gekozen kleur, de kwaliteit van de haarkleuring, de haartextuur en de verzorging van het haar. Over het algemeen vervagen haarkleuren na verloop van tijd en hebben ze onderhoud nodig om de kleur fris en levendig te houden. Dit doe je best door aangepaste shampoo en conditioner te gebruiken. Vraag je Red kapper om info en advies.

Haarkleuren blijven meestal 4 tot 8 weken zitten voordat ze beginnen te vervagen. Ze vervagen vooral als ze worden blootgesteld aan zonlicht, wassen en styling met hittetools.

Het is belangrijk op te merken dat individuele resultaten kunnen variëren, en sommige haarkleuren kunnen langer meegaan dan andere. 

TIP : ga voor een color gloss of kleurshampoo na een aantal weken. Zo krijgt je haarkleur opnieuw kleurintensiteit

Andere

Q.
Zijn er openstaande vacatures bij Red op dit ogenblik?
A.

Wil je graag weten of op zoek zijn naar kappers, neem dan een kijkje op jobs pagina

Q.
Ik wil graag met Red samenwerken.
A.

Jij wil graag op de een of andere wijze met ons samenwerken? Wij luisteren graag naar jou. Stuur een mailtje naar office@hairbeau.be, vermeld je contactgegevens en een korte beschrijving van het voorwerp van een samenwerking.

Q.
Ik ben op zoek naar jullie administratief kantoor?
A.

Neem contact via e-mail office@hairbeau.be, we contacteren je asap.