7 Steengoede tips om voor een geslaagd kappersbezoek

Sep 14, 2023
3 min

Een bezoek aan de kapper is altijd spannend. Je hebt een kans om je look te veranderen of gewoon je stijl bij te werken. En dat gaat soms fout. En dat wil jij niet.  Om ervoor te zorgen dat jouw kappersbezoek een succes wordt hebben we 7 steengoede tips voor jou.

Tip 1: Sta open voor ideeën en laat je inspireren

Als je nog niet helemaal zeker bent welk kapsel je wilt, is dat geen probleem. Wat belangrijk is, is dat je een idee hebt van de look die je wilt bereiken. Vind inspiratie uit magazines, online, op sociale media van kapsels die je leuk vindt.

Tip 2: Wees realistisch over wat je verwacht te bereiken

Inspiratie is geweldig, maar het is ook belangrijk om realistisch te zijn. Afhankelijk van je haartype, textuur, gezichtsvorm, huidskleur en levensstijl, kan een bepaalde kapsel of kleur niet voor iedereen werken. Gelukkig staat je Red kapper altijd klaar om je hierbij te helpen.

Tip 3: Wees eerlijk over jouw haarverleden

Als je naar de kapper gaat voor een haarkleuring, geef dan duidelijk aan wat voor geschiedenis je hebt met betrekking tot je haren. Vertel je kapper over eerdere verf, behandelingen en producten die je hebt gebruikt.

Tip 4: Breng foto's mee

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Dat is ook zo voor jou kapselwens. Breng knipsels uit magazines mee of foto’s die je opgeslagen hebt op je smartphone. Je vindt ook foto’s op deze website bij Inspiratie of onze Instagrampagina.

Tip 5: Heb je vragen?

Als je vragen of twijfels hebt over je haar, stel die dan gerust aan je kapper. Zij zullen je graag helpen en beantwoorden al je vragen. Mocht je al vooraf graag een antwoord willen op een vraag over je haar of kapsel, stuur ons een whatsapp. Wij helpen je graag.

Tip 6: Wees op tijd bij je afspraak

Wanneer je bij je kapper aankomt, is het een goed idee om de tijd te nemen om je wensen te bespreken en eventuele vragen te stellen die je hebt. Dit geeft jouw kapper de kans om zijn/haar werk goed voor te bereiden en dat waarderen ze.

Tip 7: Wees openhartig over je dagelijkse haarverzorging

Laat je kapper weten hoeveel tijd je besteedt aan jouw haar en wat voor routine je hebt. Dit helpt bij het kiezen van een stijl die past bij jouw levensstijl en de tijd die je kunt of wil besteden aan haarverzorging.

En nog een extra tip voor jou….

Neem de tijd om te genieten

Het is niet alleen belangrijk om ervoor te zorgen dat je knipbeurt goed verloopt - het is ook een moment waarop je volledig kunt ontspannen. Geniet van een lekkere koffie, latte, cappuccino of thee en gebruik het als jouw moment om verwend te worden.

Wil jij ook genieten van jouw kappersbezoek?
Heb je nog een vraag?
Stuur een berichtje

Deze wil je niet meer missen!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontdek de laatste tips om jouw haar te doen stralen

Je bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief!
Oeps, er ging iets mis! Probeer nog een keer.

Laatste artikelen