Balayage vs Highlights: wat is het verschil?

Mar 21, 2024
3

Balayage vs Highlights: wat is het verschil?

Nadat je dit gelezen hebt kan jij meepraten met je kapper over welke kleurtechniek jij graag wil.

Een balayage biedt een meer natuurlijk ogende, vloeiende overgang van kleuren. De kleuren versmelten prachtig met elkaar, wat een zachte, natuurlijke uitstraling geeft. De oplichting of verlichting van je haren zijn minder uniform, soms sterker bij de punten en zachter bij de haaraanzet, wat diepte en dimensie toevoegt aan je look. Ook de aanzet van je haarkleur kan verschillen op basis van jouw wensen. Van iets dichter tegen de haarwortel tot zover dat het bijna een ombré lijkt.

Bij een balayage versmelten de kleuren prachtig met elkaar.

Folie - Highlights

Folie-highlights leveren precisie en gelijkmatigheid. Belangrijk om te weten is dat elke highlight even helder en duidelijk is, vaak vanaf de haaraanzet tot de haarpunten. Hierdoor wordt een meer gestructureerd en opvallend effect gecreëerd. Highlights zijn dus ideaal voor wie een opvallende verandering zoekt.

Wat is nu het verschil tussen een balayage en highlights?

Het verschil tussen een balayage en highlights zit hem dus in de finesse en het natuurlijke effect. Terwijl folie-highlights een duidelijke, consistente kleur bieden, biedt balayage een zachtere, meer natuurlijk uitziende overgang. De balayage techniek is hierdoor ideaal voor diegenen die een subtiele verandering willen of een meer natuurlijke, zonovergoten look nastreven.

Wil je graag een afspraak maken voor jouw balayage of lokken?
Heb je nog een vraag?
Stuur een berichtje

Deze wil je niet meer missen!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontdek de laatste tips om jouw haar te doen stralen

Je bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief!
Oeps, er ging iets mis! Probeer nog een keer.

Laatste artikelen