De mooiste haircolor trends voor 2023

Jul 12, 2023
5 min

Elk jaar verschijnen nieuwe kledingstukken op de catwalk, zien we trendy schoenen het straatbeeld veroveren én steken frisse haircolor trends de kop op. Want laten we eerlijk zijn: er is geen makkelijkere manier om een compleet andere look te creëren, dan je haar te verven. Benieuwd welke haarkleuren in de mode zijn? Welke kleurtechnieken zijn veelgevraagd? Wij schotelen je een flinke streep inspiratie voor!

Dit zijn dé haircolor trends van het moment

1. Natuurlijk blond haar

De kleur platinablond laten we achter in 2022 en we kiezen massaal voor natuurlijk ogende blonde tinten met gouden accenten. Heb je een bleke huid tijdens de wintermaanden? Dan zal deze haircolor trend jouw gelaat doen stralen.

2. Champagneblond haar

Ook de haarkleur champagneblond is aan een stevige opmars bezig. Dankzij de romige, beige ondertoon – die doet denken aan de kleur van een sprankelende fles bubbels – geniet je altijd van een zachte, warme uitstraling.

3. Donker chocoladebruin haar

Evengoed ruilen heel wat vrouwen dit jaar hun blonde lokken in voor donkerdere, bruine tinten. Zo is chocoladebruin haar één van de haircolor trends voor 2023. Deze haarkleur wordt gekenmerkt door warme, goudkleurige accenten en subtiele schakeringen, die de natuurlijke ondertoon van je huid perfect aanvullen.

Het resultaat? Je kapsel krijgt meer diepte en weerkaatst het licht, zodat je huid er nooit dof uitziet. Zeker bij een golvende styling komt dit effect prachtig tot haar recht!

Kleurtechnieken die je in 2023 wil overwegen

1. Ribbon lights

Met ribbon lights voeg je meer dimensie toe aan donkerbruin haar. Vooral vrouwen met golvend of krullend haar gaan overstag voor deze haarkleuring.

Het geheim achter de stijlvolle kleurtechniek? De highlights zijn één tot twee tinten lichter dan je basiskleur. Zo zal je haar het licht mooi reflecteren, zonder dat er opvallende strepen te zien zijn.

2. Rooted highlights

Rooted highlights – ook shadow roots genoemd – zijn ideaal voor vrouwen die dromen van een onderhoudsvriendelijke haarkleuring. Heel wat kleurtechnieken vragen namelijk een touch-up om de vier tot zes weken.

Past dit niet in jouw drukke agenda? Bij rooted highlights zorgen we voor een geleidelijke overgang van de donkere haarwortels naar de blekere puntjes. Wanneer je kleur uitgroeit, is er dus geen bruuske scheidingslijn te zien.

Zo kan je je kappersbezoek gerust enkele weken uitstellen. Handig!

3. Chunky highlights

Tijdens de jaren nul gooiden de chunky highlights hoge ogen. Bij deze kleurtechniek brengen coloristen duidelijke strepen aan in je haar. Hoewel de haircolor trend jarenlang van het kapseltoneel verdwenen was, maakt hij nu een straffe comeback.

Je kan de chunky highlights op twee manieren vertalen naar jouw coupe. Ofwel kies je voluit voor contrast, door tegengestelde haarkleuren te combineren. Een look voor vrouwen met lef! Liever een subtielere aanpak? Dan ga je voor highlights die één tot twee tinten lichter of donkerder zijn dan je natuurlijke haarkleur.

4. Smudged money pieces

Money pieces waren alomtegenwoordig in 2022 en die lijn trekken we dit jaar door. Het idee achter deze haartrend? De voorste lokken worden gebleekt, zodat ze lichter zijn dan de rest van je haren. Op deze manier gaat er meer aandacht naar je gezicht.

Maar in 2023 is er één belangrijk verschil. Terwijl anno 2022 felle, bleke lokken in de mode waren, geven we vandaag de voorkeur aan smudged money pieces, waarbij de gekleurde lokken naadloos overvloeien in je natuurlijke haarkleur. Een coole haircolor trend voor langere kapsels.

Zin gekregen om je haren in een nieuw kleurtje te steken of bijkomende vragen omtrent één van de kleurtechnieken? Contacteer snel jouw RED boutique salon, wij helpen je meteen met advies op maat.

Wil jij gaan voor één van deze trends?
Heb je nog een vraag?
Stuur een berichtje

Deze wil je niet meer missen!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontdek de laatste tips om jouw haar te doen stralen

Je bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief!
Oeps, er ging iets mis! Probeer nog een keer.

Laatste artikelen