Skip to main content
KleuradviesKleuringNieuwsTrend

Jennifer Aniston? Dat is onze queen of faceframing!

Faceframing duikt opnieuw op als upcoming trend! Te begrijpen want het is de perfecte optie voor als je iets nieuws wilt proberen, maar niet op een totaal andere haarkleur zit te wachten. Red is fan van faceframing want het vergt weinig onderhoud en is het voor ieder haartype geschikt. Benieuwd of deze trend iets voor jou is? Lees dan zeker verder!

Wat is face framing precies?

De naam zegt het eigenlijk al: face framing is een techniek waarbij highlights rondom je gezicht worden gezet. Op deze manier laat je jouw gezichtsvorm het best naar voren komen en creëer je een frisse look. Face framing wordt ook wel ‘money piece’ of ‘hair contouring’ genoemd.

In de jaren 90 werd vaak gekozen voor een ‘chunky’ variant van face framing; met grove stroken. Maar tegenwoordig zien we dit ook terug in een subtiele vorm waarbij gebruik wordt gemaakt van 5 – 10 folies om dit effect te creëren. Je haar wordt ontkleurd en vervolgens weer ingekleurd met een toner die bij jouw haar- en huidskleur past.

Laat je goed adviseren voor face framing.

Een goede RED haarkleurstylist weet wat het best bij jouw haarkleur en gezicht past, dit is tenslotte niet voor iedereen hetzelfde. Vaak hebben blondines een wat koelere ondertoon en past een assige kleur beter. De wat warmere karamel tinten zijn weer meer geschikt voor brunettes. Een afspraak maken voor een gratis kleursessie? We nemen graag uitgebreid de tijd om te luisteren naar jouw wensen, zodat we je van een goed kleuradvies kunnen voorzien.

3 voordelen van face framing volgens RED:

  1. Weinig onderhoud – wanneer je face framing highlights laat zetten, loopt de kleur subtiel over in je eigen haarkleur zonder dat je hier een landingsbaan aan overhoudt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over uitgroei. Het is overigens ook heel mooi als de face framing uitgroeit.
  2. Voor iedereen geschikt – helemaal als je niet zit te wachten op een grote verandering, maar wel net even iets anders wilt. Of je nu heel lang haar hebt of een korte bob, deze behandeling is geschikt voor vrijwel elk type kapsel. Let wel: de techniek is niet geschikt voor extreem kort (opgeschoren) haar.
  3. Het laat je kapsel optisch volumineuzer lijken. Als je babylights aan de contour laat zetten, creëer je diepte in je kapsel, dus helemaal perfect voor de dames die graag wat meer volume willen.

De queen van face framing volgens RED?

Als we aan Jennifer Aniston denken, denken we aan haar faceframing, verlichte kapsel of haar beroemde bobcut uit de ‘Friends’ show, bekend als de ‘Rachel’. Deze 2 iconische kapsels zijn al een tijdje een bron van haarinspiratie, en de ‘Rachel’ bob werd een van de meest gekopieerde kapsels van de jaren ’90! Het geheim achter Jennifer Aniston’s kapsels? Eenvoud… ze is van nature trendy als de girl next door, zonder al te veel moeite.

Ben je overtuigd van de voordelen en wil je graag een vrijblijvend kleuradvies gesprek inplannen? Stuur ons een mailtje of contacteer ons via onze Facebook pagina.