Skip to main content
KleuringTrend

Kunnen deze haarkleuren je inspireren?

Welke nieuwe trendy haarkleuren zien we in het straatbeeld?

Nieuwe trends en kleuren maken hun opwachting, maar ook enkele bestaande kleuren en snits houden gemakkelijk stand. Wij sommen even voor je op waar je dit jaar zorgeloos mee kan buitenkomen!

 

Brown is beautiful, Espresso en cacao bruin.

Over bruin haar gesproken: in 2019 zullen we in dit haartype heel wat schakkeringen zien. Deze haarkleur leent zich daar immers perfect toe: wanneer de zon erop schijnt, kunnen lichtere tinten voor een prachtig effect zorgen. Donkere toetsen werken dan weer vooral in het najaar en bieden heel wat mogelijkheden voor een ombré.

Red Colourist Tip: Indien je meer een cooler type bent raden we aan om wat meer “ashy”, astinten aan toe te voegen.

Cayenne, Dusty Red

En wat met de roodharige dames? Moeten die zich geen zorgen maken of aan de kant geschoven voelen? Integendeel, dit zou wel eens hun jaar kunnen worden, omdat ook hun kleur zich perfect leent tot schakkeringen en touches in een andere tint. Zo staan heel wat redheads heel mooi met lichtere blonde tonen. Omgekeerd zullen er ook steeds meer blondines vragen naar subtiele rode highlights, omdat die een prachtig effect geven dat schippert tussen lichtblond en blorange. Wel opletten hiermee, aangezien rood de neiging heeft om zich op blond haar te blijven nestelen.

Ombré: een échte highlight

Ombré is een trend die ongeveer vier jaar geleden zijn intrede deed en nog altijd razend populair is. De combinatie van donker haar en gradueel ontkleurde onderste punten valt nu eenmaal bij véél mensen in de smaak. Vooral omdat je geen last hebt van uitgroei én je vandaag meer dan ooit kan experimenteren met fantasiekleuren in de punten, zoals koper, violine en pasteltinten. En waar ombrés aanvankelijk vooral werkten met lang(er) haar, zien we nu ook prachtige resultaten bij halflang haar. Deze zogenaamde ombré below the ears of demi ombré is speels, jong, subtiel, sexy en heel veelzijdig. Ombré is bovendien een haartrend die je snel aanbrengt en weinig risico’s met zich meebrengt.

‘Breige’

Met ‘breige’ bedoelen we natuurlijk blond waarin heel veel schakkeringen worden aangebracht – van dirty tot cooler blond – die zich heel mooi aanpassen aan het weertype. Is het een donkere, sombere dag? Dan krijgt je kapsel diepere en volle tinten. Bij stralend mooi weer krijg je dan weer automatisch een echte beach look. Kortom, met die schakeringen creëer je diepte in je blonde lokken. En hoe we dat doen? Door donkere blondtonen uit het Blondme-gamma toe te voegen en nadien te egaliseren door de kleuring te spoelen met één of twee tonen kleurshampoo.

Fruit op Instagram

‘Fruity’ domineert momenteel de sociale media en is zelfs een echte Instagram-hit. Het is een speelse trend, waarbij verschillende kleuren worden gemengd om via balayage tot een subtiele fruit-toets te komen (framboos, bosbes, aardbei, abrikoos, granaatappel … ). Een heel zomers resultaat dat – opgelet! – wel tot vier of zelfs zes weken aanhoudt. Een fruity onderhouden doe je idealiter met Instant Blush color Spray van Schwarzkopf.

Je RED-kapster heeft je graag raad bij de keuze van je haarkleur.

Besluit? Heel wat inspiratie en kleuren om uit te proberen, maar ook heel wat vertrouwde kapsels en kleuren. In dit alles is er gelukkig één constante: jouw RED-kapster. Want die weet als geen ander wat er leeft en speelt. Bovendien houdt zij jouw coupe graag in topvorm. Ga dus zeker om de zes weken langs om je haar te laten bijkleuren, of om de drie à vier weken voor een opfrisbeurt. Kleuren kan je trouwens ook thuis onderhouden, via een masker in combinatie met kleurpigmenten van Color Worx. Of de color touche kleurpigmenten van Kérastase

Meer weten over dé haartrends? Vraag het aan je RED-kapster. In het salon, of via de Messenger-knop op onze Facebook-pagina.