Skip to main content
KleuringTrend

Met deze 10 tips haal je meer uit je kappersbezoek

Altijd het kapsel waar jij blij van wordt?
Met deze 5 + 5 tips begrijpt je kapper perfect wat je wil.

 

Net zoals een vakantiechecklist je helpt om alles mee te hebben in je koffer, zorgt onze checklist ervoor dat je bij de kapper exact weet wat je allemaal wil vertellen. Zo ben je 100% zeker dat je bezoek aan de kapper feilloos zal verlopen, en kan je eindelijk genieten.


 

Voor de meeste vrouwen is een bezoek aan de kapper pure ontspanning. Maar voor sommigen is het pure stress. Want hoe weet je nu zeker dat je kapper gaat begrijpen welk kapsel je wil? Heel eenvoudig: met deze 5  tips lukt het zeker!

Tip 1: Breng foto’s mee

Heb je een kapsel in gedachten? Snuister even rond op Pinterest, Google of Instagram, verzamel de kapsels die het best lijken op wat jij wil en toon deze foto’s aan je kapper. Eén beeld zegt immers meer dan duizend woorden.

Blijf wel realistisch en hou rekening met je haar. Heb je fijn haar, dan zal je kapper geen Motown kapsel tevoorschijn kunnen toveren. Verberg tot slot even het gezicht op je favoriete kapselfoto’s en controleer of je het kapsel ook dan nog leuk vindt.

Tip 2: Ga in gesprek met je kapper

Minstens even belangrijk als het kapsel dat je wil, is wat je vooral NIET wil. Laat dat zeker weten aan je kapper. Het is een ideale gespreksopener om je wensen en eventuele alternatieven te bespreken.

Vraag ook naar de toestand van je hoofdhuid en haar. Een gezonde hoofdhuid en haar zijn immers het fundament van elk kapsel. Een ervaren kapper kan je hier veel over vertellen en samen met jou naar oplossingen zoeken.

Tip 3: Wees duidelijk over de gewenste lengte

Hoe kort is kort eigenlijk? Kort, lang of halflang zijn erg relatieve begrippen. Ze veroorzaken dan ook al eens misverstanden. Neem daarom de tijd om de lengte van je haar uitdrukkelijk te bespreken met je kapper.

Opgelet, bij een kapsel met krullen of wavy zal je haar uiteindelijk altijd iets korter lijken dan net na de knipbeurt. Hou daar rekening mee.

Tip 4: Hou rekening met je levensstijl

Spurt jij ’s morgens meteen de deur uit, of besteed je graag wat tijd aan je kapsel? Ga je vaak sporten, val je graag op als je uitgaat of wil je net een professionele indruk maken op de werkvloer? Deze informatie over je levensstijl is erg nuttig voor je kapper. Aarzel dus niet om hem of haar hierop te wijzen.

Probeer tijdens je bezoek aan de kapper de kledij te dragen die je meestal draagt. Zo kan je kapper de haarstijl beter afstemmen op je dagelijkse kledingstijl.

Tip 5: Sta open voor suggesties

De voorgaande tips zijn een uitstekende voorbereiding, maar het gesprek met je kapper is even belangrijk. Een professionele kapper zoekt altijd samen met jou naar het kapsel waar jij blij van wordt, maar weet ook wat goed zal werken met je haar en wat niet. Hij of zij zal je daarom misschien alternatieven suggereren. Probeer je open te stellen voor suggesties, maar blijf je buikgevoel volgen. Voel je je niet comfortabel bij een suggestie? Durf dan zeker te weigeren. Zo bouw je een vertrouwensband op met je kapper en leren jullie elkaar beter kennen.