Skip to main content
KleuradviesKleuringNieuwsTrend

RED’s@Home Haircare Routines n°1 : Haleluja! Het haarmasker

RED’S @Home Haircare Routines. n°1: Haleluja! Het haarmasker.

Tijdens deze tweede lockdown proberen we onze RED klanten zo goed mogelijk te adviseren over een aantal TOP haircare routines thuis. Want routines brengen rust en harmonie én we uiteraard willen we dat jullie blijven stralen! In deze blog ontdek je de eerste haircare @home routine: het haarmasker. Een haarmasker zorgt ervoor dat futloos haar weer straalt en een doffe coupe weer glanst van vitaliteit. Met een haarmasker geniet je gewoon van het mooiste haar ever! Maar hoe haal je nu alles uit je haarmasker? Wij geven je een aantal gouden tips.

First things first, wat is een haarmasker en waarom?

Een haarmasker brengt, net als een conditioner, een laagje over je haar. Zeg maar een soort coating, zodat je haar mooi glad wordt en gaat glanzen. Dit laagje beschermt je haar tevens tegen slijtage en beschadiging van buitenaf, zoals de föhn, zon of stijltang. Een haarmasker geeft dus een extra bescherming aan je haren.

OK, en wat is het verschil dan met een conditioner?

1. Over het algemeen kunnen we stellen dat haarmaskers dikker zijn dan conditioner. Dit ligt voornamelijk aan de hoeveelheid water. Haarmaskers bevatten een lager percentage water en zijn daarom dus geconcentreerder en dikker dan conditioners.
2. Je gebruikt een haarmasker niet vaker dan één keer per week. Dit omdat een masker ervoor kan zorgen dat het haar te zwaar wordt en je haar hierdoor niet goed wilt zitten.
3. Een haarmasker is dieper voedend en geconcentreerder dan een conditioner of leave-in.
4. Na het gebruik van een voedende shampoo en een conditioner, kan een haarmasker het haar nog extra voeden en verzorgen.

Hoe aanbrengen en hoelang?

Nu we toch door een tweede lockdown gaan willen toch graag zo lang mogelijk dat me-time momentje benutten, niet? Dus we nemen onze tijd om dit grondig te doen. Volg hiervoor onderstaande tips:

1. Zorg ervoor dat je de instructies goed doorleest voor je het haarmasker aanbrengt.
2. Bij het aanbrengen van haarmaskers kun je makkelijk morsen. Draag tijdens het aanbrengen van een masker een oud T-shirt, een haar-styling-cape of een ander kledingstuk waarvan je het niet erg vindt om het vuil te maken.
3. Was voor het aanbrengen van je haarmasker je haar zoals gewoonlijk. Droog je haar vervolgens gedeeltelijk af met een handdoek, totdat het vochtig is.
4. Laat je haarmasker gerust zo’n 5 à 10 minuten terwijl je geniet van een warm bad of een boek leest, …
5. Breng het masker van wortel tot puntje aan. Begin door het masker je hoofdhuid in te masseren. Werk het masker dan naar beneden, tot de puntjes van je haar. Probeer het masker evenredig door je haar heen te verdelen en rustige masserende bewegingen te gebruiken bij het aanbrengen.
6. Kam je haar terwijl het masker erin zit. Neem na het volledig aanbrengen van het haarmasker een (semi-)wijde kam. Kam je haar één keer goed door terwijl het masker nog in je haar zit. Dit zal ervoor zorgen dat het masker nog beter verdeeld is door je haar.
7. Spoel het masker uit en gebruik conditioner. Spoel na je het masker de juiste hoeveelheid tijd in je haar hebt laten zitten je haar onder de douche uit. Breng dan zoals gewoonlijk conditioner aan om je haar opnieuw te hydrateren.

Extra tip! Gebruik een warme handdoek na het wassen en tijdens een masker of crème behandeling. Het is niet alleen ontzettend ontspannend maar door de stoom van de handdoek zorgt het er ook nog eens voor dat de haarschubben goed open gaan staan en het haarmasker diep de schubben in kan trekken. Een warm doekje maken is heel simpel, ik gebruik altijd een gastendoekje, dit is qua maat makkelijk in gebruik. Het doekje maak je nat, wring het uit en leg het een paar seconde in de magnetron (15 seconden zijn al genoeg!).

Vouw het uit, en leg het boven op je hoofd en ga even heerlijk op een stoel zitten met je ogen dicht! Geloof me dit is heerlijk, totdat het doekje afkoelt Laat het maskertje zo tussen de 5 a 15 min inwerken en doe er eventueel een kapje over zodat het handdoekje goed blijft zitten. Mocht je geen magnetron hebben dan kan je het doekje onder heel heet water houden en uitwringen voor hetzelfde effect!

Welk haarmasker kies ik?

Welk haarmasker past eigenlijk het beste bij jou? Was eerst je haar en wacht een nacht. Kijk de volgende dag in de spiegel; wat zie je? Heb je last van gespleten haarpunten en piekhaar? Kies dan een natuurlijk haarmasker voor droog haar. Heb je gekleurd haar, maar ziet het er wat flets uit? Kies dan een natuurlijk haarmasker voor gekleurd haar. Voor elk haarprobleem is er een haarmasker; kijk als je haar helemaal opgedroogd is wat je haar écht nodig heeft. Contacteer gerust jouw RED kapper voor advies of meer informatie over onze haarmasker producten.

Or just make it yourself!

Ok, we zitten dus terug thuis. Het moment om jezelf dus te pamperen met de nodige self care. Wat dacht je van natuurlijke haarmaskers die je thuis kunt maken met ingrediënten uit je keuken? Je eigen haarmasker maken doe je heel makkelijk, of je nu vet of droog, lang of kort, steil of krullend haar hebt. Let wel, deze haarmaskers kunnen af en toe gebruikt worden maar zijn niet zo voedend als de onze professionele
haarmaskers.

Yes I want that!? Volg ons socials op de voet want we delen binnenkort een top natuurlijk haarmasker receptje met jou die zeker het testen waard is!

Opgelet! “Conditioners en haarmaskers dekken als het ware het haar. Als je teveel van dit soort producten gebruikt, kan het leiden tot een slappe, futloze en vette coupe. Door dit product te vaak te gebruiken haal je dus het tegenovergestelde effect eruit. Less is more.”

Let’s inspire each other!

Heb jij ook haarmasker tips of wil je anderen inspireren met jouw haarmasker ritueel? Post een leuke foto voor – tijdens – of na je haarmasker en tag @kapsalonredgent! We zijn benieuwd! Vragen of advies nodig? Contacteer ons via social media of WhatsApp Business 0477 687 176.

Zorg goed voor jezelf en elkaar!

Tot gauw,
Het RED Team.