Skip to main content
KleuringTrend

Waarom de bruine balayage dé haarkleur trend van dit moment is

Wat hebben Sarah Jessica Parker, Olivia Palermo en Jessica Alba met elkaar gemeen? Ze zijn alle drie net als wij hevige fans van de bruine balayage. Niet alleen is deze kleurtrend een geweldige manier om je haarkleur subtiel te laten mee veranderen met de seizoenen, het effect oogt zeer naturel. Geen wonder dat de balayage dan ook de komende maanden zijn weg zal banen naar jouw wishlist!

Voor de balayage-leken onder ons geven we graag eerst een kort woordje uitleg wat nu precies de verftechniek inhoudt. In tegenstelling tot een reguliere kleuring waar een specifieke kleur over het hele haar wordt aangebracht, brengt de kapper bij een balayage een kleurschakering van donkerder naar lichter aan. Bij de haarwortels wordt vaak gekozen voor een donkere kleur die dicht bij je natuurlijke haarkleur aanleunt, om naar de punten toe stilaan lichter te kleuren. Dit maakt dat een balayage een natuurlijk, ‘sun-kissed’ effect krijgt. Het grote verschil met pakweg een ombré is dat bij de balayage highlights verspreid over de coupe aangebracht worden, waarbij de kapper als een soort volleerd schilder

penseelstreken over je kapsel aanbrengt. Dit geeft je coupe net dat effect alsof je haar heeft genoten van een welverdiende zonvakantie en daardoor natuurlijke kleurschakeringen heeft gekregen. Mooi, niet?

Afgelopen zomer kleurden onze Pinterest boards helemaal balayage blond, maar nu de temperaturen een stevige duik hebben genomen willen we uiteraard een kapsel dat bij de leuke voorjaarstrends past. Dus bye bye zomers blond, hello elegante bruine balayage! En geen zorgen, de balayage kan je perfect naar het seizoen stylen, van stijlvol donkerder in de winter, naar romantisch lichter tijdens de zomermaanden. Waarom we zelf nu zo gek zijn op deze hippe trend? Wel, het is zo’n verftrend die vrijwel iedereen leuk staat, of je nu een pittig korter kapsel hebt of lange beach waves wenst. Kort, lang, gekruld of steil: net doordat de balayage je lokken letterlijk en figuurlijk zo mooi in de verf zet, geeft het je coupe een hoop diepte en warmte mee. Ook benieuwd of die balayage voor bruin haar jou zal staan? Vraag dan raad aan je vertrouwde Red-kapper, wij helpen je graag verder!