Skip to main content
KleuringTrend

De 5 hippe haarkleuren die nog steeds kunnen bekoren

Zin om je haar te kleuren? Je bent niet alleen! De grootste sterren in binnen- en buitenland lijken plots ontdekt te hebben hoe leuk haarkleuringen zijn. Wij hebben de meest hippe trends voor jou verzameld. Durf jij deze haarkleuringen aan?

HAARKLEURTREND 1: GRIJS

Ja, dat lees je goed. Na je slaapkamer is Fifty Shades of Grey nu ook helemaal in bij de kapper. Wil jij het komende jaar geen grijze muis zijn, dan moet je je haar vooral grijs verven! Want geef toe, wie durft er zijn haar nu grijs verven als je eigenlijk nog helemaal niet grijs bent (of dat nooit zonder slag of stoot zal toegeven)? Je zou er versteld van staan hoeveel verschillende tinten grijs er bestaan, van subtiel grijs dat zo licht is dat het bijna platinablond lijkt, over futuristisch zilvergrijs tot complex donkergrijs. Welke tint jij kiest, hangt af van je huidskleur en je ogen. Onze haarexperten staan je graag bij met professioneel advies. Oh, en een laatste tip: hoe hip deze haarkleur ook mag zijn, let erop dat je het altijd combineert met opvallende make-up. Anders kan grijs haar er flets uitzien, en dat is nu net wat we willen vermijden!

HAARKLEURTREND 2: PASTELKLEUREN

Kleurexpert Pantone bracht onlangs zijn top 10 uit van kleuren die we het komende jaar vaak gaan zien terugkeren in de mode- en designwereld. Daar zaten opnieuw heel wat pasteltinten bij, zoals roze en lichtblauw. Maar nu waaien deze kleuren ook over naar de wereld van de haarkleuringen. Ze waren al even hot in toonaangevende oosterse landen zoals Japan en Zuid-Korea, maar nu duiken ze ook in het Westen op. En dan nog liefst met twee kleuren gemengd. Wat ons meteen bij de volgende trend brengt …

HAARKLEURTREND 3: TWEE TINTEN

Ben jij een eeuwige twijfelaar? Dan wordt 2016 jouw jaar! Dit jaar hoef je namelijk niet te kiezen of je liever voor blond of bruin gaat: je combineert ze gewoon lekker alle twee. Dit is een perfecte combo voor durvers met zacht en krullend haar.

HAARKLEURTREND 4: DONKERE UITGROEI

Uitgroei is een teken dat je dringend weer naar RED toe moet, toch? Niet noodzakelijk. Een donkere uitgroei is immers steeds populairder bij de grote Hollywoodsterren, en met reden: het ziet er bijzonder rock ’n roll uit. Uiteraard moet je dit in de juiste kleurencombinatie en gecontroleerd toepassen. Zomaar je uitgroei laten staan ziet er nog altijd erg onverzorgd uit.

HAARKLEURTREND 5: DONKERE CHOCOLADE

Waren de vorige trends nog bijzonder gedurfd, dan is deze plots überklassiek. Maar wel net zo sexy! Kies je dit jaar voor de extreem appetijtelijke chocoladetinten van RED, dan zal zowel je vriendje als zijn moeder je met open armen ontvangen …

Dit is uiteraard slechts het topje van de ijsberg. Wil je nog meer trends ontdekken? Blijf ons dan zeker volgen, of spring eens binnen bij de dichtstbijzijnde RED-kapper!