Skip to main content
Trend

Makkelijke kapsels voor op het werk

Tijdens het weekend draag jij je haar lekker hoe jij het zelf wilt: wild, nonchalant of net prachtig gesofisticeerd. Maar tijdens de week? Dan kies je best voor een kapsel dat geschikt is voor de werkvloer én waar je geen uren van tevoren voor moet opstaan. Wij stellen je hier de ideale kapsels voor een werkdag voor, die bovendien ook nog eens perfect passen bij de drink na de werkuren …

HOU HET PROFESSIONEEL

Als de kleren de man maken, dan maakt het kapsel de (zaken)vrouw! Je haar zegt meer over je dan je zou denken. Zeker in een zakelijke omgeving is het daarom belangrijk om een goede indruk te maken met je haar. Of je nu lang, middellang of kort haar hebt, zorg er op je werk altijd voor dat het niet in je gezicht gaat hangen. Daardoor lijkt het immers of je iets te verbergen hebt. Dat ziet er misschien verleidelijk uit op een feestje, maar niet op de werkvloer. Kies daar eerder voor een open, zichtbare blik. Zo straal je namelijk zelfvertrouwen uit.

KAPSEL 1: HALF OPGESTOKEN

Een half opgestoken kapsel houdt je haar helemaal uit je gezicht en geeft je een stralende blik vol zelfvertrouwen, maar tegelijk blijf je er supervrouwelijk uitzien. En het is nog makkelijk te maken ook! Trek eerst de bovenste helft van je haar naar boven en zet het halverwege vast met een elastiekje. Verstop het elastiekje vervolgens onder het haar bij de kruin, en zet tot slot vast met enkele speldjes. Nu ben je klaar om over de werkvloer te heersen.

KAPSEL 2: KNOT

Een knot ziet er iets formeler uit, maar als je hem laag draagt en met een mooie zijscheiding krijg je er toch nog wat creatieve speelsheid in. Ideaal om indruk te maken op je bazen of klanten! Voor een perfecte knot breng je eerst wat mousse aan op je handdoekdroge haar. Kam daarna alles in een mooie zijscheiding en maak achteraan een staart. Wikkel je staart op een knot, en breng tot slot wat serum aan op heel je kapsel. Zo straal je gegarandeerd een hele dag lang!

KAPSEL 3: PAARDENSTAART

Om één of andere reden denken veel vrouwen dat een paardenstaart niet geschikt is voor op het werk. Wij zijn het daar niet mee eens. Of liever: het hangt er vanaf hoe je die paardenstaart maakt. Een paardenstaart die eruitziet alsof je snel even gaat joggen, past natuurlijk niet meteen in een werkomgeving. Met een hoge paardenstaart zie je er al snel uit als een klein meisje, en een lage paardenstaart wekt dan weer de indruk dat je helemaal niet op je haar let. Maar een paardenstaart middenin? Die ziet er netjes én energiek uit, net de uitstraling die je wil bereiken!

NOG MEER KAPSELS?

Wil jij graag een kapsel waar je alle kanten mee uit kan, of wil je nog meer tips om je haar aan te passen aan je situatie? Aarzel dan vooral niet om raad te vragen aan een RED-kapper in je buurt!