Skip to main content
KleuringTrend

Waarom zijn ‘REDheads’ zo bijzonder?

Op 12 januari is het Kiss A GingerDay, dan feesten de roodharigen.

Onze roodharige medemens is vrij exclusief. Slechts 4% van de totale wereldbevolking zijn ‘RED Heads’.

Als klassieker, hier een paar bijzondere weetjes….

De meeste roodharigen komen in Schotland en Ierland voor (13% en 10% van de roodharigen). Dus, hoe bijzonder ben jij als ‘rosse’ wel? Heb je naast jouw rode haarlokken ook nog een blauwe ogen?  Dan mag je jou zeker als uitzondering beschouwen.  Rode haren én blauwe ogen is de combinatie die in de hele wereldbevolking het minste voorkomt. Slechts 1%.

Het DNA van een ‘rosse’ is een tikkeltje unieker. Wist je dat je dit speciale gen van jouw ouders kan doorkrijgen, maar dat het evengoed al een aantal generaties geleden kan zijn dat er iemand met rode haren in jouw familie voorkwam? Het gen dat voor jouw rode haarkleur zorgt kan immer al generaties lang in het DNA van de familie zitten, waardoor jij momenteel de enige Red Head in jouw familie kan zijn.

Roodharigen hebben vaak  dikker haar, wat voor een schitterend vol effect heeft op jullie haardos zorgt.  Hierdoor hebben jullie op oudere leeftijd veel langer een vol uitziende haarcoupe dan andere haarkleuren.  Leuk om weten, toch?

Wie is dit jaar onze favoriete REDhead ?

Volgens Quora, een amerikaanse website, is Isla Fisher de meest aantrekkelijke RED head. En wij begrijpen ook waarom. Isla speelt met tonen van kleur, van burgundy tot rose blond. Ze blijft wel haar rode tinten trouw. Die passen haar gewoon heel goed.

Axelle RED, kan niet ontbreken. Rock star rood en karakter ‘all the way’, zoals wij dat ook graag hebben. En dan is er ook onze vlaamse Clara Cleymans, zo authentiek…zij is gewoon een toffe madam met rood haar.

En bij de mannen….wel dat was deze week écht niet moeilijk…en dus hebben we hem winnaar van de selectie gemaakt : Henry Charles Albert David, of Prins Harry van Sussex.